نجات آب - نجات زندگی -
آب را گل نکنیم

آیا می دانید بزرگترین قناتهای دنیا در گناباد خودمان قرار دارد. این نشان دهنده ی اهمیت آب دراعصار گذشته را برای ما خراسانیها می رساند . از قدیم بزرگان گفته اند هر جا آب هست آبادی هم هست. به امید آبادانی بیشتر. 

یک شنبه 24 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 6:29 ::  نويسنده : علیرضاپریچه ,و دانش آموزان مدرسه

اهميت آب از نظر قرآن

آب درآموزه هاي قرآني مايه حيات همه موجودات جاندار در زمين است. از اين روست كه به صراحت مي‌فرمايد: جعلنا من الماء كل شي حي؛ ما هر چيز زنده را از آب قرار داده ايم.
آب مايه آسماني است  چنان كه مايه بركت نيز مي‌باشد .البته و براي بركت يابي مي‌بايست انسان ايمان و تقوا را مراعات كند. به اين معنا كه همين آب كه ماده حيات بشريت و رشد و شكوفايي تمدني است و از آسمان پاك مي‌بارد براي اين كه مبارك باشد و بركت را براي بشريت پديد آورد مي‌بايست، آدمي‌را به سوي ايمان به خدا و تقوا بكشاند وگرنه همان باران و آب آسماني مايه هلاكت و نيستي مي‌شود و همانند سيل هاي عظيم همه چيز را مي‌شويد و مي‌برد و يا همانند بوران هاي سخت از ريشه مي‌خشكاند.
آب هم چنان كه مايه حيات و عنصر اصلي تمدني و شكوفايي آن است هم چنين مايه درمان و شفابخش بشر از بيماري نيز مي‌باشدآب سرد و شيرين درمانگري بيش تري دارد و نوشيدن آن به عنوان مايه شفا درون و شستن به آن مايه شفاي بدن و پوست و گوشت آدمي‌است.
خداوند نه تنها آب را به عنوان يكي از آيات بزرگ خويش مي‌شناساند كه انسان با تفكر در آن مي‌تواند به آفريدگاري و پروردگاري خداوند برسد بلكه خداوند در آياتي بر انسان منت مي‌گذارد كه وي را با آب گوارا سيراب مي‌كند
هرچند كه مطلق آب به عنوان آيه اي درخور توجه مطرح مي‌شود و درآيه 12سوره فاطر توجه به منافع آب هاي تلخ و شيرين مورد تاكيد است ولي آب شيرين و خنك به عنوان مهم ترين عنصر مورد توجه است و شكر خاص مي‌طلبد
لیلا قدوسی


 

یک شنبه 24 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 6:22 ::  نويسنده : علیرضاپریچه ,و دانش آموزان مدرسه

چند روزی بود توی شهر بارون میومد .شما میدونید کجا رفتند؟ فکر کنم از کشور خارج شدند. متاسفانه هنوز جلوی بیرون رفت آبها گرفته نشده کاش میشد این کار راکرد .سد زیاد ساخته شده ولی هنوز کافی نیست. اگر جلوی منابع آبیمون گرفته بشه کشاورزی رونق می گیره و همه خوشحال خواهیم بود . البته بقول بابا برقی مصرف بی رویه کار خیلی بدیه. 

یک شنبه 24 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 6:21 ::  نويسنده : علیرضاپریچه ,و دانش آموزان مدرسه

افت آب زیر زمینی یک مشکل جهانی

کسري حجم مخزن آب زيرزميني جهان سالانه بين ٧٥٠ تا ٨٠٠ ميليارد متر مكعب بوده و مجموع کسري حجم مخزن آب زيرزميني در کشورهاي هند ، چين ، ايالات متحده ، آفريقاي شمالي و يمن بيش از ١٦٠ ميليارد متر مكعب در سال است. آبخوان آبرفتي اوگالالا يكي از بزرگترين آبخوان هاي جهان و تامين کننده ٢٠ درصد آب مورد نياز اراضي کشاورزي ايالات متحده آمريكا سالانه با کسري حجم مخزني معادل ١٢ ميليارد متر مكعب در سال روبرو است . مجموع کسري حجم مخزن آبخوان مذکور ٣٢٥ ميليارد متر مكعب بوده و افت سطح آب از ابتدا تاکنون به بيش از 48/30 متر رسيده است. در شيكاگو درطول 118 سال (سال هاي 1864 تا 1980) سطح آب زيرزميني بيش از ٢٧٤ متر افت کرده که بطور متوسط برابر با 32/2 متر در سال است. 
در آريزوناي جنوبي و مرکزي نيزسطح آب زيرزميني بين ٩١ تا ١٥٢ متر افت داشته و سطح زمين از اوايل ١٩٤٠ تاکنون 81/3 متر نشست داشته است. سطح آب زيرزميني در مكزيك از سال ١٩٨٦ تا ١٩٩٢ بين ٦ تا ١٠ متر افت کرده و در نواحي مرکزي شهر سطح زمين حدود 5/8 متر نشست داشته است . در پاکستان سطح آب زيرزميني سالانه دو تا سه متر افت کرده و پيش بيني مي شود در چند سال آينده رودخانه ايندوس (Indus)خشك گردد. در بيشتر مناطق چين شمالي سطح آب زيرزميني سالانه بيش از5/1 متر افت کرده و دبي پايه رودخانه yellow کاهش قابل ملاحظه اي يافته است . 
در هند شمالي افت سطح آب زيرزميني سالانه معادل 70 سانتي متر بوده و پيش بيني مي شود روند افت سطح آب حدود 25 درصد از کشاورزي هند را در معرض تهديد جديد قرار دهد. 
در استراليا و مناطق ساحلي افت سطح آب زيرزميني باعث نفوذ جبهه آب شور به آبخوان هاي حاوي آب شيرين شده و باعث تنزل شديد کيفيت آب شده است. سطح آب زيرزميني در يمن سالانه دو متر افت کرده و پيش بيني مي شود در 10 سال آينده به علت عدم تامين آب، جمعيت پايتخت يمن کاهش يابد. 
متوسط افت سطح آب زيرزميني در ايران 20 سانتيمتر در سال بوده و بر پايه اخبار منتشر شده در سال 2001 سطح آب زيرزميني در برخي از آبخوان هاي آبرفتي ايران تا هشت متر افت کرده است. بر مبناي بيلان منابع آب کشور که توسط شرکت سهامي مديريت منابع آب ايران تهيه شده است در سال آبي 80-1379 کسري حجم مخازن آب زيرزميني در سطح کشور معادل 009/7 ميليارد متر مکعب بوده که حدود يک درصد کسري حجم مخازن آب زيرزميني جهان بوده و جاي تامل دارد. براساس نتايج اندازه گيري هاي به عمل آمده و محاسبات انجام شده متوسط کسري حجم مخزن آبخوان هاي آبرفتي تحت پوشش حوزه عملکرد شرکت آب منطقه اي تهران در طي دوره 11 ساله 86-1375 معادل 265 ميليون متر مکعب است که بيشترين متوسط افت با رقم دو متر مربوط به آبخوان آبرفتي دشت ورامين در جنوب شرق تهران است. اميد مي رود با اجراي برنامه هاي به تعادل رساندن آبخوان ها از جمله افزايش راندمان آبياري در بخش کشاورزي با استفاده از روش هاي مدرن آبياري به منظور صرفه جويي در مصرف آب، اعمال مديريت صحيح مصرف آب در بخش هاي شرب و صنعت ، مطالعه و اجراي طرح هاي پخش سيلاب و تغذيه مصنوعي به منظور تقويت و تعادل بخشي آبخوان ها، کنترل و استفاده بهينه از منابع آب هاي سطحي موجود ، جلوگيري از بهره برداري و انسداد چاه هاي غيرمجاز ، کنترل بهره برداري چاه هاي داراي پروانه، جلوگيري از توسعه بي رويه چاه ها و مهاجرت به شهرهاي بزرگ از جمله تهران و رعايت سقف تخصيص تعيين شده جهت توسعه بهره برداري از آب هاي زيرزميني ، شاهد کاهش روند افت سطح آب زيرزميني بوده و از مخاطرات ناشي از افت سطح آب زيرزميني از جمله کاهش حجم مخازن آب زيرزميني، کاهش آبدهي و خشک شدن چاه ها و قنوات، نشست سطح زمين و تخريب مخازن آب زيرزميني ، هجوم آب شور، تنزل و تخريب کيفيت آب شيرين منابع آب زيرزميني و انتشار و پخش آلودگي ها جلوگيري کرد. 
تهيه کننده : دکتر مهدي سبزواري 

 

یک شنبه 1 ارديبهشت 1391برچسب:, :: 4:42 ::  نويسنده : علیرضاپریچه ,و دانش آموزان مدرسه

 

در زمان تدریس در دانشگاه پرینستون تصمیم می گیرند سفره ی هفت سینی برای انیشتین و جمعی از بزرگترین دانشمندان دنیا از جمله "بور"، "فرمی"، "شوریندگر" و "دیراگ" و دیگر استادان دانشگاه بچینند و ایشان را برای سال نو دعوت کنند. آقای دکتر خودشان کارتهای دعوت را طراحی می کنند و حاشیه ی آن را با گل های نیلوفر که زیر ستون های تخت جمشید هست تزئین می کنند و منشا و مفهوم این گلها را هم توضیح می دهند. چون می دانستند وقتی ریشه مشخص شود برای طرف مقابل دلدادگی ایجاد می کند. دکتر می گفت: " برای همه کارت دعوت فرستادم و چون می دانستم انیشتین بدون ویالونش جایی نمی رود تاکید کردم که سازش را هم با خود بیاورد. همه سر وقت آمدند اما انیشتین 20دقیقه دیرتر آمد و گفت چون خواهرم را خیلی دوست دارم خواستم او هم جشن سال نو ایرانیان را ببیند. من فورا یک شمع به شمع های روشن اضافه کردم و برای انیشتین توضیح دادم که ما در آغاز سال نو به تعداد اعضای خانواده شمع روشن می کنیم و این شمع را هم برای خواهر شما اضافه کردم. به هر حال بعد از یک سری صحبت های عمومی انیشتین از من خواست که با دمیدن و خاموش کردن شمع ها جشن را شروع کنم. من در پاسخ او گفتم : ایرانی ها در طول تمدن 10هزار ساله شان حرمت نور و روشنایی را نگه داشته اند و از آن پاسداری کرده اند. برای ما ایرانی ها شمع نماد زندگیست و ما معتقدیم که زندگی در دست خداست و تنها او می تواند این شعله را خاموش کند یا روشن نگه دارد." 
آقای دکتر می خواست اتصال به این تمدن را حفظ کند و می گفت بعدها انیشتین به من گفت: " وقتی برمی گشتیم به خواهرم گفتم حالا می فهمم معنی یک تمدن 10هزارساله چیست. ما برای کریسمس به جنگل می رویم درخت قطع می کنیم و بعد با گلهای مصنوعی آن را زینت می دهیم اما وقتی از جشن سال نو ایرانی ها برمی گردیم همه درختها سبزند و در کنار خیابان گل و سبزه روییده است."

بالاخره آقای دکتر جشن نوروز را با خواندن دعای تحویل سال آغاز می کنند و بعد این دعا را تحلیل و تفسیر می کنند. به گفته ی ایشان همه در آن جلسه از معانی این دعا و معانی ارزشمندی که در تعالیم مذهبی ماست شگفت زده شده بودند. بعد با شیرینی های محلی از مهمانان پذیرایی می کنند و کوک ویلون انیشتین را عوض می کنند و یک آهنگ ایرانی می نوازند. همه از این آوا متعجب می شوند و از آقای دکتر توضیح می خواهند. ایشان می گویند موسیقی ایرانی یک فلسفه، یک طرز تفکر و بیان امید و آرزوست. انیشتین از آقای دکتر می خواهند که قطعه ی دیگری بنوازند. پس از پایان این قطعه که عمدأ بلندتر انتخاب شده بود انیشتین که چشمهایش را بسته بود چشم هایش را باز کرد و گفت" دقیقا من هم همین را برداشت کردم و بعد بلند شد تا سفره هفت سین را ببیند.

آقای دکتر تمام وسایل آزمایشگاه فیزیک را که نام آنها با "س" شروع می شد توی سفره چیده بود و یک تکه چمن هم از باغبان دانشگاه پرینستون گرفته بود. بعد توضیح می دهد که این در واقع هفت چین یعنی 7 انتخاب بوده است. تنها سبزه با "س" شروع می شود به نشانه ی رویش. ماهی با "م" به نشانه ی جنبش، آینه با "آ" به نشانه ی یکرنگی، شمع با "ش" به نشانه ی فروغ زندگی و ... همه متعجب می شوند و انیشتین می گوید آداب و سنن شما چه چیزهایی را از دوستی، احترام و حقوق بشر و حفظ محیط زیست به شما یاد می دهد. آن هم در زمانی که دنیا هنوز این حرفها را نمی زد و نخبگانی مثل انیشتین، بور، فرمی و دیراک این مفاهیم عمیق را درک می کردند. بعد یک کاسه آب روی میز گذاشته بودند و یک نارنج داخل آب قرار داده بودند. آقای دکتر برای مهمانان توضیح می دهند که این کاسه 10هزارسال قدمت دارد. آب نشانه ی فضاست و نارنج نشانه ی کره ی زمین است و این بیانگر تعلیق کره زمین در فضاست. انیشتین رنگش می پرد عقب عقب می رود و روی صندلی می افتد و حالش بد می شود. از او می پرسند که چه اتفاقی افتاده؟ می گوید : "ما در مملکت خودمان 200 سال پیش دانشمندی داشتیم که وقتی این حرف را زد کلیسا او را به مرگ محکوم کرد اما شما از 10هزار سال پیش این مطلب را به زیبایی به فرزندانتان آموزش می دهید. علم شما کجا و علم ما کجا؟!"

خیلی جالب است که آدم به بهانه ی نوروز، فرهنگ و اعتبار ملی خودش را به جهانیان معرفی کند. 

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره وبلاگ


ا
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان نجات آب - نجات زندگی و آدرس حوضکوثر.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 39
بازدید ماه : 37
بازدید کل : 40397
تعداد مطالب : 31
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



ا


 
 
 
/blogpreviousitemsblock